Nevoja për shtet dhe dëshira për pushtet

italian fashion

Të mos ishte dëshira për pushtet, nuk do të lindte asnjëherë nevoja për shtet. Historia e ka treguar këtë më së miri. Nuk ka pse Shqipëria, me personazhet e saj komikë, të bëjë përjashtim. Por ja që pasja e një shteti nuk i shkon për shtat të gjithëve në këtë vend. E duan shumë pushtetin, por jo shtetin. Gamgamet e fundit mbi çështjen e informalitetit në fushën fiskale e tregojnë më së miri.  Qendrimet praktike pro ose kundër një shtetformimi modern nuk janë shprehje e një lufte klasash në Shqipëri. Nuk janë një diskutim mbi mënyrën sesi duhet të funksionojë shteti.

Continue reading “Nevoja për shtet dhe dëshira për pushtet”

Nevoja për shtet dhe dëshira për pushtet