Mbi besën e shqiptarit dhe konceptin e shtetformimit

“Duke habitur botën me pikëpamjen tonë se shtetet serioze nuk mbrojnë territorin dhe sovranitetin e tyre, nuk e zhvillojnë vendin e vet, i nënshkruajnë dhe nuk tërhiqen nga marrëveshjet në dëm të vendit dhe shtetit etj. Shkurt, Isa dhe përkrahësit e tij ia kanë dhënë fjalën Serbisë dhe po qëndrojnë besnikë të saj. Gjithë fjalët e tjera të tyre duket sheshit se nuk qëndrojnë veçse si vuajtje që po u shkaktojmë ne me protesta që të mos jenë besnikë ndaj serbëve e Serbisë, por të mbrojnë interesat, në kuptimin e sotëm, të drejta të shqiptarëve.”
Hysamedin Feraj

Mbi besën e shqiptarit dhe konceptin e shtetformimit

Dakord. Edi, Saliu, Sandri…

grykesi
Dakord. Edi, Saliu, Sandri, po në një pikë ndahemi ne, me opinionistët që janë rreshtuar masivisht kundër Sandrit. Të gjithë pa përjashtim, e marrin si të mirëqenë që duke u prishur muri rrethues cënohet siguria e shtëpive të fshatarëve të Lagunës Blu. “Gjynah të gjorët”. Fshatarë turistikë të krimbur në para, por askush nuk e shtron pyetjen: “këta fshatarë çfarë të drejte kanë të rrethojnë plazhin”?
A nuk është plazhi pasuri publike e shqiptarëve? Continue reading “Dakord. Edi, Saliu, Sandri…”

Dakord. Edi, Saliu, Sandri…

Mbi gjuhën e njësuar letrare kombëtare

“Shqipëria shtetërore dhe Kosova janë shtetet e vetme kombëtare në Europë sot, domethënë shqiptarët janë kombi i vetëm në Europë sot, në gjirin e të cilit paraqiten intelektualë, gazetarë, gjuhëtarë, zyrtarë politikë, që gjuhën letrare kombëtare, e kritikojnë apo, madje, e mohojnë me argumente politike e ideologjike dhe krahinore e dialektore”.
Rexhep Qosja

Mbi gjuhën e njësuar letrare kombëtare

Kur Netanjahu sfidon Berishën

fotonetan

Pa u mësuar mirë me deliret e Salës në Facebook, na vjen një tjetër i përmasave ndërkombëtare nga Izraeli. Pa u mësuar mirë me “të dashur miq” të Saliut, që vijonin me “shihni ç’më ka shkruar një mik që ka një mik që vëllai i tij punon te hoteli ku parvjet ka fjetur filan ministër”, na vjen një delir i përmasave më të mëdha nga Lindja e Mesme. Këtë perlë deliriane e deklaroi dhe e mbrojti Kryeministri i Izraelit Netanjahu, përpara Kongresit sionist në Jeruzalem. Continue reading “Kur Netanjahu sfidon Berishën”

Kur Netanjahu sfidon Berishën